Küldetésünk, hogy megvédjük a jelenlegi és a következő generációk szemét és testét a képernyők előtt órákon át tartó munkavégzés káros hatásaitól.

A monitor előtt dolgozók munkavédelmi sisakja

A Szemfüles olyan egészség-megőrző és munkahelyi brand építő program, amely a számítógépes munka közben figyelmezteti a felhasználót az egészséget megóvó műveletekre, így sokszor a szem is később fárad el, de a teljes szervezet is jobban bírja a terhelést és a munkát. 

Pislogásfigyelés

Mérjük a pislogások gyakoriságát, és finoman rávesszük a szemet, hogy minimum 12-15-öt pislogjon percenként.

ha nem pislogunk, szúrni kezd, és kiszáradhat. Így a kórokozók akadálytalanul támadhatják meg a szemet.

Képernyőtávolság mérés

Figyeljük a számítógéppel dolgozók képernyőtől való távolságát, és jelezzük, ha túl közelről nézik, mert úgy hunyorognak folyamatosan, hogy észre sem veszik.

ideális esetben karnyújtásnyira vagy távolabb van a monitor a szemedtől. Máskülönben a fej előre billen, ami által a nyakban az izmok állandó feszültségben vannak. Ez már rövid távon is nyakfájást okoz.

Szünet figyelmeztetés

50 perc után jelezzük, hogy vegyék igénybe a javasolt és törvényi előírásban rögzített 10 perces monitor nélküli munkaidőt.

a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági rendelet főbb elemeit segít betartani. (50/1999. (XI. 3.) EüM )

Vízivás figyelmeztetés

Figyelmeztetjük a felhasználót a helyes és egészséges vízivási gyakorlatra.

víz nélkül megemelkedik a szívfrekvencia és a testhőmérséklet, fontos tápanyagokat veszít a szervezet. Ezek kedvezőtlenül befolyásolják és jelentősen csökkentik a teljesítményt.

Szemtorna

Mini pihenő figyelmeztetést küldünk, néhány javasolt szemtorna gyakorlattal.

a minden nap elvégzett pár perces szemtorna csodákra képes. Ezek a gyakorlatok rugalmassá teszik a szem izmait, energetizálnak és serkentik a vérkeringést így megtartva a látás egészségét. A gyakori „edzés”-sel javítható a fókusz és a koncentráció is.

Éberség figyelés

Figyelmezetetünk, ha azt vesszük észre, hogy a felhasználó elalszik.

a fáradt kollégák nem tudnak hatékonyan dolgozni és nagy a hibázási esély, amit így el tudunk kerülni.

Billentyűhasználat mérés

Billentyűzet leütés számláló, egér kattintás számláló alapú javasolt pihenések.

a folyamatos, egyoldalú mozgások nagyon megterhelik a kezeket és az ujjakat. A túlerőltetéstől az inak, ínhüvelyek begyulladnak. Az ínhüvelyben lévő kenőanyag mennyisége csökken, összetétele megváltozik. Az ín elkezd súrlódni a hüvelyében és annak falához tapadva gátolja és fájdalmassá teszi az ízület mozgását. Abban az esetben, ha ezt a problémát nem kezelik időben, krónikussá válik. Mivel a munkavégzést is befolyásolhatja, érdemes odafigyelni rá!

Egérhasználat figyelés

Billentyűzet leütés számláló, egér kattintás számláló alapú javasolt pihenések.

ahogy a billentyűhasználatnál, itt is ínhüvelygyulladás veszélye áll fenn.

Kékfény szűrő figyelmeztetés

Este kékfény szűrő bekapcsolásra figyelmeztetünk.

kutatások szerint a digitális eszközök kék fénye nemcsak az elalvást nehezíti, de még a látás romlását is felgyorsítja. A kék fény a szem retinájának rongálásával károsítja a látást.

Statisztikák

Saját és vállalati statisztikát biztosítunk.

visszajelzést ad a felhasználó egészségéről. Viszontlátjuk a milyen hatékonyan tartjuk be a helyes gyakorlatokat, így konkrét képet kapunk egészségünk védelméről.

Divíziókra bontás

A "Divízió neve" mezőbe beírt adat megadásával van lehetőség a divíziók szűrésére a „​Keresés”​gombra kattintva, az adott szűrési feltételeknek megfelelő divízió jelenik meg.

egy cégnél más volumenű munkát végeznek a monitor előtt a munkatársak, így külön tudjuk összehasonlítani a teljesítményüket.

Kamera nélküli mód

Kamera nélküli mód opció is választható.

aki nem szeretné használni a kamerát, manuális beállítás segítségével tudja használni a programot, így védeni az egészségét.

Orvosi háttér

A Szemfüles csapata mögött a Péterfy Sándor Utcai Kórház szemész szakorvosai biztosítják a szakmai hátteret, és Európa egyik legmodernebb eszközparkjával pedig a megfelelő kontroll és javasolt vizsgálatok lehetőségét. 

Elszámolható

 100%-ban elszámolható, az áfa visszaigényelhető. 

Employer branding eszköz

Remekül beleilletszthető eszköz a cég employer branding stratégiájába.

Szemorvosok, akik segítették a szoftver megalkotását: Dr. Argay Amanda, Dr. Radnóti Judit és Dr. Hagyó Krisztina

Megnyugtató válaszaink a

gyakori kérdésekre:

Nem. A kamera ahhoz kell, hogy a távolságot és a pislogást mérjük. A képet eldobjuk, nem táruljuk sehol. A mérési eredményeket a számítógépre telepített Szemfüles kliens rendszerben jó és nem jó eredmény fajtákra kiszámolva csoportosítjuk. Ebből mindenkinek egyénileg adunk ajánlásokat már közvetlenül a használat közben az egészségesebb használatra. Statisztikákat adunk napi, heti, havi és éves szinten. Ebből megfigyelhető a haladásunk.

Nálunk nem vagy megfigyelve és az adataid biztonságban vannak. A kamerát úgy használjuk, mint egy mester a vízmértéket, vagy a mérőszalagot. Mérünk vele. Nem rögzítünk képet, vagy videót. Az arcod pontjait mérjük meg. Először a fejed körvonalait, azon belül az orrod és szemed azonosítjuk be. Ha ez megvan, akkor a szemedet 6-6 ponton mérjük. Amikor ezek a pontocskák, pixelek összeérnek, tudjuk, hogy pislantottál. Ez persze folyamatosan, a másodperc törtrésze alatt zajlik.

Ugyaníg járunk el a távolság mérésnél is. Pixelekben mérünk és képet nem rögzítünk.

Az adatokból. Egy streamelés/videó közvetítés óriási adatmennyiséget igényel, ezt azonnal észreveszed, ha megtörténne. Mi egy egészségügyi startapként abban vagyunk érdekeltek, hogy egészséges maradj és csak a legszükségesebb pixeles mérési adatokat tároljuk.

Felhőben, az Amazon szerverein tároljuk a statisztikai adatokat. A Te kliens gépeden a saját adataidat. Amikor egy statisztikát megnézel, akkor ezeket az adatokat a saját gépeden összepárosítjuk és így kapod meg az eredményt. Ez a módszer azért biztonságos, mert a felhőben lévő adatokkal nem tud senki semmit kezdeni, a saját gépedhez pedig te férsz hozzá a saját jelszavaddal.

Igen. Kiemeleten fontosnak tartjuk ezt nem csak a jogszabályok betartása miatt, de partnereink, felhasználóink adatainak biztonsága miatt is. Még a 2018. május 25-i bevezetés előtt, 2018. februártól ügyvédi irodákkal és adatvédelmi szakértőkkel együttműködve alkalmassá tettük a rendszerünket az EU GDPR rendeletének.

990 Forint a havidíj fejenként.

Éves díj esetén kedvezményt nyújtunk.

Igen, kérj visszahívást és megbeszéljük a részleteket.

Beépített, vagy külső webkamera: 720p (1280×720), 2 megapixel, 30 fps. Pl: Logitech HD Webcam C270

A havi vagy az éves licenszdíj, ezen felül semmi!

Állandó internet kapcsolat. (Külső hálózati elérés a standard HTTPS 443-as porton)

Operációs rendszer: Windows 7, Windows 10 (32 és 64 bit)

Memória: min. 4 GB

Processzor: Intel i3-2100T – 2.5 GHz vagy újabb

Merevlemez: 800 MB szabad hely

Itt tudod megnézni, hogy a Te géped megfelel-e a program futtatásához: Vezérlőpult – Rendszer és Biztonság – Rendszer Minimum kamera követelmények (beépített és/vagy külső)

Beépített, vagy külső webkamera: 720p (1280×720), 2 megapixel, 30 fps. Pl: Logitech HD Webcam C270

Szeretnél Te is egészségesebb munkakörnyezetet?

Kérj visszahívást és beszélünk róla!

  • +36 30 999 7972
  • info@szemfules.hu
  • 2745 Kápolnásnyék, Kazinczy Ferenc utca 22-30.