GyIK

Rendelőnk a modern kori diagnosztika követelményeinek megfelelő felszereltséggel bír: házi labor, digitális röntgen, modern ultrahangkészülék segíti munkánkat és a pontos diagnózis felállítását.

Betegeinket időpontos rendszerben fogadjuk, hogy minimalizáljuk a várakozási időt és növeljük a kiszámíthatóságot. Az akut eseteknek minden nap fenntartunk időpontokat, így nem fordulhat elő, hogy súlyos, heveny betegséggel valaki ne tudna jönni.

A honlapunkon és facebook oldalunkon egyaránt igyekszünk a tulajdonosokat tanítani, az alapvető egészségügyi ismereteiket bővíteni. Célunk, hogy bármikor bátran kérdezzenek tőlünk! Ha nem ismerjük még egymást, a legjobb, ha bejönnek hozzánk egy általános konzultációra, állapotfelmérésre.

A hozzánk járó állattulajdonosokkal minden esetben teljesen őszinte és nyílt kommunikációt folytatunk, és cserébe mi is ugyanezt várjuk el. Fontos számunkra, hogy a Gazdik merjenek kérdezni, hisz nincs buta kérdés. Szívügyünk, hogy a felelős állattartók egészségügyi alapismereteit folyamatosan gazdagítsuk, ezáltal segítve őket. Bízunk benne, hogy sikerül igazi bizalmi orvos-tulajdonos kapcsolatot kialakítanunk, amiből nem utolsó soron az állat profitál.

Tudjuk, hogy a gazdiknak sokszor a beteg kisállatok állatorvoshoz hozatala és gondozása nehézséget, stresszt jelenthet. Ezt mi is ismerjük amikor a beteg kedvencünkért aggódunk.Pontosan ezért fordítunk nagy figyelmet rá, hogy a speciális kifejezéseket és szakmai eljárásokat a gazdiknak is érthető módon magyarázzuk el. Látjuk, hogy a gazdik számára a legfontosabb, hogy kedvencünk jó kezekben legyen és megfelelő ellátást kapjon. Nekünk ez a szakmai hitvallásunk, hogy ezt biztosítsuk a gazdiknak és kedvenceiknek.

A rendelő környezetében ingyenes parkolási övezet van, és eddigi tapasztalataink szerint mindig szokott lenni több szabad parkolóhely a közvetlen közelben. Ha mégis segítségre van szükségük pl. a beteg becipelésében jelezzék telefonon a bejelentkezéskor, vagy érkezéskor.

Felkészült orvosaink várják a kicsiket és nagyokat is. 15 év tapasztalattal a hátuk mögött és kiváló asszisztensi segítséggel dolgoznak, még a legnagyobb négylábú kedvencek is biztonságban vannak a kezeik között.

Rendelőnkben nem csak állatorvosként és asszisztensként dolgozunk, hanem állattartó és állatszerető emberként is. Ezért számunkra is nagyon fontos, hogy a hozzánk hozott állatok kényelmesen, barátságos környezetben és biztonságban érezzék magukat.

Vitán felül áll, hogy egy egészségügyi intézményben a tisztaság kiemelten fontos. A fertőzésveszély elhárításán túl a mindennapos jólléthez is elengedhetetlennek tartjuk, hogy tiszta, rendezett környezetben tudjunk dolgozni, és a kis-nagy pácienseinket fogadni.

Az árszabásnál a Magyar Állatorvosi Kamara mindenkori ajánlásait vesszük alapul. Mindenalkalommal előzetesen tájékoztatjuk a gazdikat a felmerülő költségekről. Csak olyan dolgokat csinálunk meg, amire az állatnak valóban szüksége van, és amit előzetesen a gazdival is egyeztettünk.

A Szemfüles Állatorvosi Rendelőben kutyákkal, macskákkal, nyulakkal, vadászgörényekkel, kisrágcsálókkal és sünökkel is foglalkozunk. Ugyanakkor kellő szakértelem hiányában nem fogadunk hüllő, kétéltű, hal, madár és ízeltlábú pácienseket. Ezen fajok ellátására jó szívvel ajánljuk az Állatorvostudományi Egyetem egzotikus szakrendelését vagy az Exo-Pet Rendelőt.

A rendelőben kellő szakértelem híján nem látunk el madarakat, hüllőket, kétéltűeket, halakat és ízeltlábúakat. Talált, bajba jutott, sérült vadon élő állatok ellátására sem vagyunk berendezkedve – kivétel az elsősegély pl. sünök, rágcsálók esetében, de ezt követően a legtöbb esetben javasoljuk vadmentőkkel, állatkertekkel a kapcsolatfelvételt.

Talált gazdátlan vagy elkóborolt házikedvenceket szükség esetén elsősegélyben részesítünk, chipolvasással tudjuk segíteni a tulajdonosuk megtalálását. Az akut életmentésen, elsősegélyen túl a további ellátást, elhelyezést vállalni nem tudjuk, minden esetben szükséges egy állatmentő szervezet vagy menhely bevonása a megtaláló részéről.
Sérült vadon élő állatok esetében javasoljuk a legközelebbi mentőállomás felkeresését. Ezekről bővebben tudnak tájékozódni a következő honlapokon:
termeszetvedelem.hu
mme.hu
zoobudapest.com

A Szemfüles Állatorvosi Rendelőben a rendelési időn túl ügyeleti ellátás nincs. Ügyeleti ellátást igénylő, súlyos állapotok esetén a következő helyeken van jelenleg
Budapesten éjjel-nappali állatorvosi ügyelet:

Supervet, 1205 Budapest, Nyári Pál u. 72.
tel.: +36/1 814-2800;
mentőszolgálat: +36/1 814 2800
Kutyák, macskák ellátása mellett egzotikus fajokat is fogadnak, de előzetesen javasolt velük telefonon egyeztetni!

Budapesti Állatkórház, 1135 Budapest, Lehel u. 43.
tel: +36/1 350 0361
Az ügyeleten csak kutyákat, macskákat látnak el.

Dr. Juhász Tamás Kisállatkórház, 1112 Budapest, Péterhegyi út 46.
Ügyeletben telefont nem fogadnak, a kapunál kell csengetni.

Általánosságban elmondható, hogy a kevés megmaradt állatorvosi ügyeletet ellátó rendelők rendkívüli módon leterheltek, így fontos, hogy a Gazdik csak valóban indokolt esetben vegyék igénybe az ott nyújtott szolgáltatást.

Fontos, hogy a következő tünetek észlelésekor a páciens minél előbb állatorvoshoz jusson:
– Súlyos vérzés esetén
– Fulladásos tünetek, nehézlégzés észlelésekor
– Allergiás reakciók (csalánkiütés, vízilófej, hirtelen masszív vakarózás)
– Hirtelen jelentkező tünetek, gyorsan romló általános állapot esetén
– Főleg nagytestű kutyáknál a has nagymértékű felfúvódásakor
– Súlyos, nem csillapodó hányás, masszív hasmenés jelentkezésekor
– Bénulásos tünetek jelentkezésekor
– Megakadt ellés esetén
– Balesetet követően
– Vizelési képtelenség gyanújakor

Kutyák és macskák esetén műtétek és más altatásos/bódításos beavatkozások előtt 12 órás koplaltatást szoktunk kérni. Fontos, hogy meleg időben a vízmegvonás ne legyen hosszabb 4-6 óránál.

Fiatal kölykök vagy nagyon kis testméretű páciensek esetén az éheztetés maximum 4 óra lehet. Fontos, hogy a műtét napján szájon át szedett gyógyszert se adjon be a Gazdi!

Vadászgörényeket csak 8 órán át szabad koplaltatni.

Nyulak és kisrágcsálók esetén az előzetes éheztetés nem szükséges, sőt a hordozóba helyezett friss széna rágcsálása a szállítással járó stresszt is csökkenti.

Kutyák és macskák hasi ultrahangvizsgálata előtt 12 órás koplaltatást szoktunk kérni. Ennek célja, hogy a gyomor üres legyen, illetve ne képződjön túl sok gáz az emésztőcsatornában, ami a vizsgálatot zavarhatja. Fiatal kölykök vagy nagyon kis testméretű páciensek esetén az éheztetés maximum 4 óra lehet. A páciens ultrahangvizsgálat előtt ihat, szokásos gyógyszereit beveheti.

Vadászgörényeket csak 8 órán át szabad koplaltatni.

Nyulak és kisrágcsálók esetén az előzetes éheztetés nem szükséges, sőt a hordozóba helyezett friss széna rágcsálása a szállítással járó stresszt is csökkenti.

A tervezett vérvizsgálatot az emberekhez hasonlóan éhgyomorra, 12 órás koplaltatást követően javasoljuk. Fiatal kölykök vagy nagyon kis testméretű páciensek esetén az éheztetés maximum 4 óra lehet. Vadászgörényeket csak 8 órán át szabad koplaltatni. Kiemelten fontos, hogy a páciens a vérvétel előtt lehetőleg bőséggel fogyasszon vizet.

Útlevelet kutyáknak, macskáknak és vadászgörényeknek szükséges kiállítani külföldi utazáshoz. Az útlevélkiállításhoz szükséges elhozni magát a pácienst, és az oltási könyvét is.